Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Учи програмиране безплатно в твоя град! Курсове по програмиране в 36 български града от октомври 2018

Развълнуван съм да споделя, че от есента отново организираме безплатни курсове по програмиране в 36 български града.

Безплатните присъствени обучения по програмиране за начинаещи започват от октомври 2018 г. в следните градове:

Асеновград, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Димитровград, Добрич, Дупница, Казанлък, Карлово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Самоков, Сандански, Свищов, Силистра, Смолян, Сопот, Стара Загора, София, Троян, Хасково и Шумен

Отново ще дадем шанс на хиляди млади българи от отдалечени кътчета на страната да се докоснат до програмирането и да се запалят по технологиите, без да плащат, смело, практично и под надзора на вдъхновяващи инструктори.

Курсът е насочен към напълно начинаещи, без предварителни знания или опит. Могат да се обучават ученици (след 4 клас), студенти, работещи, безработни, дори пенсионери – няма ограничения. Важно е да имате желание да положите труд и усърдие. Програмирането не е за мързеливи и за несериозни.

Инструкторите са опитни с програмирането и с добри преподавателски умения, които с отдаденост ще ви помогнат да разберете учебния материал и да решите задачите от упражненията, да се подготвите за изпитите и да развиете алгоритмично мислене. Опитайте!

Какво ще учим в безплатните обучения?

Безплатният курс “Programming Basics” за навлизане в програмирането обхваща следното: запознаване с програмирането, езика за програмиране и средата за разработка, работа с променливи, данни и операции върху тях, конзолен вход и изход, извършване на изчисления, проверки и алгоритми с проверки, повторения на действия (цикли), писане на програмна логика чрез комбиниране на проверки и цикли, решаване на задачи по програмиране, измисляне на алгоритми, използване на подпрограми (функции / методи), подготовка за практически изпит.

Ще се изучават езиците за програмиране C#, Java и Python – според мястото на провеждане и избраната учебна група.

Може ли да уча онлайн?

Да, разбира се, можете да учите и онлайн, например ако сте от по-малко населено място или живеете в чужбина. Аз ви препоръчвам присъствено обучение и съм обяснявал подробно защо, но изборът е ваш. Ако се запишете онлайн, ще имате повече гъвкавост, но губите възможността за персонална работа с инструкторите на място в учебните зали.

Мащабна безплатна инициатива: всеки може да опита какво е да пишеш код

Горд съм, че за поредна година организираме тази мащабна безплатна технологична образователна инициатива, че даваме на хиляди млади хора първите стъпки към най-търсените дигитални професии на бъдещето и допринасяме за голямата ми цел: България – силициева долина на Европа!

Винаги съм споделял, че всеки, който има влечение към програмирането и технологиите, може да стане софтуерен инженер. Може и без топ оценки по математика, и без силен английски, дори и без да си много умен. Важното е да се запалиш и да учиш усърдно.

Ако играеш игри или прекарваш много време пред компютъра, може би е време да избереш дигитална професия. Така или иначе обичаш компютрите, защо да не работиш в софтуерната индустрия? Опитай дали програмирането ти се отдава и ти харесва.

Инициативата се провежда за трета поредна година (в 28 града през 2016, и в 38 града през 2017) и е най-мащабното в България практическо запалване на младежи по усвояване на програмиране, софтуерни технологии и дигитални умения.

Споделяйте с приятели, запалете ги да пробват програмирането безплатно

Споделяйте тази новина. Това е голямо събитие за България! Това е мащабна образователна инициатива. Това са 36 града, 36 учебни зали, 36 преподаватели на живо, които ще помогнат на няколко хиляди души да опитат какво е да пишеш код.

Разкажете на приятелите си, които имат интерес към ИТ, технологии и дигиталните професии, но още не са направили първата си стъпка. Тези обучения са за всички, които искат да пробват дали ще се запалят по писането на код и по дигиталните професии. Да дадем възможност на всички, безплатно, в цяла България!

Как да се запиша да уча безплатно програмиране в моя град?

Безплатните обучения по програмиране в 36 български града включват присъствено или онлайн преминаване на курса “Основи на програмирането”, който е провеждан стотици пъти през последните 5 години и през него са преминали над 70 000 души.

Ако нямате търпение, започнете да се занимавате още преди курса, следвайки безплатния учебник по програмиране към курса: https://csharp-book.softuni.bg.

Обученията по градовете започват от 6 октомври 2018 г. (събота), едновременно във всички 36 града, присъствено, с вдъхновени преподаватели и отлично разработено учебно съдържание и с доказана методика. Курсът продължава 2 месеца, всяка събота, и завършва с приемен изпит за СофтУни, където започва сериозното обучение за професия “софтуерен инженер”.

Запишете се за безплатния курс по програмиране (присъствено или онлайн) от сайта на СофтУни:

https://softuni.bg/apply

Срок: до 27 септември 2018 г.

Опитай програмирането безплатно! Нищо не губиш, ако не ти хареса, даже ще знаеш, че не е твоята страст. Може да се откажеш по всяко време, без наказание. Ако пък ти хареса, какво по-добро от това да си открил с какво искаш да се занимаваш и да получиш пътечка за дългосрочно развитие в сферата на софтуерната разработка.

Comments (9)

9 Responses to “Учи програмиране безплатно в твоя град! Курсове по програмиране в 36 български града от октомври 2018”

  1. Seemore says:

    В някои градове персоналната работа липсва с инструкторите. Синът ми беше преди година на такова обучение персонално, но се отказа, защото инструкторът препускаше по материалите без да обяснява, а само показвайки. После от две занимания седмично остана само едното. Може би вие сте платили на инструктора си, но имате ли обратна връзка как се върши работата, за която сте го наели?

  2. […] Научете повече за инициативата от статията на д-р Светлин Наков. […]

  3. JamesAlemi says:

    Заказать раскрутку сайта оптимизация сайтов услуги seo продвижения сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин SEO PRO1 мы с удовольствием ответим на все интересующие вас вопросы…Анализ вашего интернет-проекта бесплатно

  4. […] Радостни сме, че даваме шанс на хиляди млади хора да се докоснат до програмирането и евентуално да го направят своя професия. Курсовете започват от октомври 2018 г. Регистрацията за участие става от сайта на СофтУни: https://softuni.bg/apply. Научете повече за инициативата от статията на д-р Светлин Наков. […]

  5. […] Научете повече за инициативата от статията на д-р Светлин Наков. […]

  6. dani says:

    След Programming Basics курсовете в градовете Безплатни ли са?

  7. Това което прави СофтУни е хубаво явление в България. Поздравления за всички които стоят зад този невероятен проект 🙂

  8. Хрисро says:

    Здравейте как мога да се запиша и напълно безплатно ли е

  9. Люси says:

    Към момента 27.02.19 има ли курс в който да се запиша безплатно ?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT