Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Четирите най-търсени професии в софтуерната индустрия за 2017 г.

Днес водих live stream във FB по темата за четирите най-търсени професии в софтуерната индустрия в България и мотивирано обясних кои са те:

Гледайте цялото видео, заедно с анализ на проучването “БАСКОМ Барометър” (2016) за софтуерната индустрия и проучването на СофтУни за 2017 г. за търсенето на различните технологии в БГ софтуерната индустрия.

Comments (3)

3 Responses to “Четирите най-търсени професии в софтуерната индустрия за 2017 г.”

  1. Иван Иванов says:

    Наков,

    Малко преди 15 мин. обясняваш, че 1/2 от фирмите, които работят със SoftUni нямат QA. Трудно е да се вярва, че *sales* хората в тези фирми казват на клиентите си, че software – a им не се тества, защото няма да имат клиенти. Най – вероятно програмистите са QA в такива фирми. Може би ще е полезно да се зададе по друг начин въпроса в анкетата ти, свързан с тестването, защото някои фирми изнасят тестването в други фирми. Други продават проекти, а не продукти (т.е. нямат версии) и нямат нужда от автоматизирано тестване. За трети пък, тестването може да е само на ниво unit testing.

    Поздрави,
    Иван

    • nakov says:

      Да, прав си. Догодина ще обмислим по-внимателно въпросите в анкетата, за да извадим по-реалистични и максимално истинни резултати.

  2. […] Препоръки: гледайте Black Mirror (Ники), Live Q&A със Светльо Наков от Софтуерния Университет […]

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT