Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Откриваме новия сезон на софтуерната академия с над 1000 места за присъствено безплатно обучение за софтуерни инженери

През новата учебна година софтуерната академия на Телерик ще приеме над 1 000 души за присъствено безплатно обучение по разработка на софтуер. Ние подаряваме качествено образование по практическо софтуерно инженерство, професия и работа в най-търсената професия в света на хиляди млади хора. За пета поредна година стартира най-мащабната програма за практическо обучение на софтуерни и ИТ специалисти в България и региона. Запишете се за безплатно обучение в софтуерната академия, бъдете сред успелите в живота, помогнете да направим България силициевата долина на Европа!

Защо да учим безплатно в Софтуерната академия?

Софтуерна академия на Телерик - качествено образование, професия и работа за софтуерни инженери и ИТ специалисти

Какво ще учим в софтуерната академия?

През сезон 2013-2014 г. в софтуерната академия ще се изучават задълбочено и изключително практически ориентирани съвременните езици и технологии за разработка на софтуер, програмиране, ООП, бази данни, уеб технологии, уеб разработка, разработка на мобилни приложения, десктоп приложения, качествен програмен код, работа в екип. Учебен план (ще бъде обновен през октомври 2013):

telerik-academy-program-april-2013

С над 40 професионални практически курса по програмиране, софтуерни технологии, софтуерно инженерство, работа в екип, личностни и бизнес умения, софтуерната академия е основният източник на образованите в софтуерната индустрия и подготвя хиляди млади хора за професията “софтуерен инженер”. Всички обучения в софтуерната академия са напълно безплатни!

Как да се запиша за безплатно обучение в софтуерната академия?

За кандидатстване в софтуерната академия на Телерик се изисква CV + cover letter и полагане на входни изпити (IQ, English и IT). Прочетете повече за кандидатстването на сайта на академията (https://softuni.bg) – как да подадете документи за кандидатстване, как да се подготвите за изпитите, кога са изпитите, колко време отнемат обученията, какви специалности предлага софтуерната академия и т.н.

Comments (13)

13 Responses to “Откриваме новия сезон на софтуерната академия с над 1000 места за присъствено безплатно обучение за софтуерни инженери”

  1. Защо да учим за софтуерни инженери?

  2. А има ли вариант за електронно обучение?

    • nakov says:

      Разбира се, че има. Всички курсове на академията са достъпни за онлайн участие. Единствено изпитите се провеждат само присъствено, за да сме сигурни, че човекът сам си прави изпита. Статистиката за онлайн обученията обаче е печална. Под 5% от записалите онлайн завършват, докато при присъственото обучение процентът е над 70%.

  3. Да, може онлайн.

  4. Uspeh! mejdu drugoto znaesh li niakakvi kursove na koito moga da zapisha niakolko 4oveka kadeto da gi nau4at na osnovite – naprimer kakvo e obraten polski zapis , stekovo orientirani ezici kato Forth , izobshto neshtata deto gi pushi v knigite na Wirth i Knuth , seriozno pitam

  5. […] 2000 свободни места за присъствено обучение в софтуерната академия на Телерик наистина звучи впечатляващо! Няма излишно да губя време в преразказване – повече инфо ще намерите в блога на Наков. […]

  6. браво, само така…

  7. Stanislav says:

    1000 ще бъдат приети присъствено, а колко заявления за кандидастване сте получили? Интересно ми е всеки индивид с колко други трябва да се бори за присъствено място на входния изпит

    • nakov says:

      Миналата година имахме 1.5 души за едно място. Тази година очаквам 2-3 души за едно място. Това е за присъствените места. Останалите ще ги приемем онлайн (ако изкарат прилични резултати на входните изпити).

  8. kroupska says:

    Колко е безплатно това безплатно обучение? Тоест не се плашат такси, но обвързано ли е с някакви задължения по договора, като например задължително да постъпиш на работа за някакъв срок или други подобни утежнения?

  9. nakov says:

    Обучението е 100% безплатно, без скрити разходи и такси. Правим го за 5-та поредна година. Договор има в последните 3 месеца, ако стигнеш до там. Първите 9-10 месеца е абсолютно необвързващо. Договорът в общи линии изисква ако завършиш успешно, първо да дойдеш на интервю за работа в Телерик, и ако не те наемат на работа, си свободен.

  10. royz says:

    Брат ми ходи на тест преди 2 седмици и ми е интересно кога ще разбере дали е приет присъствено за академията или не? Засега в профила му виждаме само точките, които е изкарал. Мерси.

  11. nakov says:

    Класиране ще има след края на всички изпити. Нека изчака брат ти.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT