Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Представяне на решенията на проектите от курса по Web Front-End Development

За всички приятели на безплатния курс “Web Front-End Development” в Академията за софтуерни инженери на Телерик имаме нова инициатива. На 14 септември 2011 г. (сряда) от 19:00 часа, в учебната зала на Академията (София, бул. Александър Малинов 33, партер) ще бъде направено официално представяне на решенията на практическите курсови проекти от курса Web Front-End Development. Проектите представляват уеб сайтове, нарисувани във вид на Photoshop документи, които трябваше да се нарежат и реализират с HTML и CSS, като част от изпита за завършване на курса.

На семинара преподаватели от Web Front-End курса на Телерик ще представят и обяснят официалните решения за всеки един от петте курсови проекта:

  1. e-Travel
  2. Nature Green
  3. New Company
  4. IT News
  5. Water

Ще бъдат дискутирани препоръчвани практики и похвати при реализацията на проектите, както и критериите за оценяване и как да бъдат удовлетворени. Ще бъде обяснено за всеки проект как да се постигнат коректно работеща функционалност, устойчивост на промени, валидност на HTML и CSS, семантичен HTML, коректно форматиране и именуване, съвместимост с различни уеб браузъри, оптимизация на картинките, използване на HTML 5 тагове, SEO тагове и техники  и други детайли. Ще бъдат обяснени още и най-честите грешки и как да се избегнат.

Проектите, представени от преподавателския състав, както и видеозаписи от тази допълнителна лекция към front-end курса, ще бъдат качени на сайта на курса: https://softuni.bg.

Очакваме всички front-end фенове в сряда в 19:00 часа в Академията на Телерик!

Comments (3)

3 Responses to “Представяне на решенията на проектите от курса по Web Front-End Development”

  1. Lachezar says:

    Възможно ли е хора, които не са имали никакво участие в курса до момента, да присъстват?

  2. Ivan says:

    Ще се записва ли събитието за хора, които няма да могат да присъстват?

  3. nakov says:

    Лекцията е за участниците в курса, които са разработили и предали курсови проекти и са се явили на защита на проектите си. Останалите ще могат да гледат видеозапис.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT