Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Безплатно тридневно обучение по 3D моделиране, тримерна графика, 3ds Max, OpenGL и програмиране на 3D игри със C++

За любителите на безплатните курсове по порграмиране имаме една прекрасна лятна новина: благодарение на колегите от AcademyZ (шампионите от НОИТ 2011 г. Георги Атанасов и Георги Георгиев) през юли ще се организират летни безплатни обучения за приятелите на Академията на Телерик за ученици. Те ще се проведат в гр. Габрово, в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ (гр. Габрово, ул. Елин Пелин 2).

В периода 11-13 юли, в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово, ще се проведе първото от серия обучения по 3D графика, моделиране и разработка на игри с OpenGL. За всички участници е осигурена възможност за нощувка в хотел в Габрово на цена 15 лв. на вечер.

Моля всички, които имат желание за участие в безплатното обучение да се регистрират на адрес: https://softuni.bg.

AcademyZ

Учебна програма

  1. AcademyZ – представяне на проекта AcademyZ – Георги Георгиев и Георги Атанасов, победители в НОИТ 2011
  2. Въведение в 3D моделирането – основни похвати и инструменти
  3. Въведение в разработката на игри с OpenGL и C++ – 3D графика, компютърна геометрия, C++, OpenGL, GLUT и Visual Studio
  4. Въведение в 3ds Max – запознаване и персонализация на интерфейса, работа с файлове, работа с примитиви и сплайни, специфични техники за моделиране
  5. Основи на компютърната геометрия в 3D – вектори, векторна аритметика, основи на засичането на сблъсъци (basic collision detection)
  6. Основи на OpenGL – камера, viewport, сцена
  7. Практическа задача с 3ds Max – моделиране на вентилатор
  8. Работа с 3ds Max – използване на модификатори
  9. OpenGL през C++ – похвати и използване, движение на камерата, позициониране на обекти
  10. Практика – създаване на елементарна игра, използвайки C++ и OpenGL

Засега следващата среща по 3D графика и OpenGL програмиране се очертава да бъде на 25, 26 и 27 юли, но за нея ще бъде публикувана допълнителна информация като наближи.

За повече информация посетете сайта на Академията на Телерик по разработка на софтуер за ученици.

Comments (1)

One Response to “Безплатно тридневно обучение по 3D моделиране, тримерна графика, 3ds Max, OpenGL и програмиране на 3D игри със C++”

  1. ILPE114 says:

    Телерик организират и курс за front-end development. Той е безплатен и обучението в него засяга теми като HTML, CSS, JavaScript, SEO, CMS, напредничави техники и др. Първата част на курса вече почти приключи. Във втората част на обучението за уеб програмиране, която започва през есента на 2011 г., ще се засегне и темата за HTML5. На сайта на академията на Телерик ще има видео и презентация относно HTML5.
    Уроците от курса могат да се намерят на сайта на академията https://softuni.bg на Телерик и могат да се използват като своеобразен самоучител по уеб програмиране.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT