Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Хакатон за архитекти, програмисти и гейминг–18-20 октомври 2013

AWARE и Sofia Architecture Week ви канят на Аrch-hackathon (architecture + hacking + marathon) – три дни game-jam събитие. На 18, 19 и 20 октомври 2013 ще съберем на едно място архитекти, геймъри и ИТ специалисти в София, за да разберем и покажем заедно как принципите на съвременните компютърни игри и социални мрежи могат да се използват за проектирането на архитектурната среда от нейните обитатели.

Архитектурен хакатон

Както често се случва, бях поканен в журито на това събитие, за да помагам да оценим разработените проекти и вдъхновим участниците да разкрият креативността си и да предложат иновативни идеи и решения за изграждане на съвременна градска среда от нейните обитатели чрез геймифициран подход и социални интеракции съответстващи на съвременното ИТ общество.

Според тенденциите, които забелязвам, важна посока за развитие на съвременната наука и технологии е приложението на ИТ в други науки, общества и индустрии, например: медицина + ИТ, архитектура + ИТ, физика + ИТ, промишлено производство + ИТ, спорт + ИТ, обучение + ИТ и т.н. Такива иновативни подходи разкриват нови хоризонти за технологичен напредък, повишаване на ефективността и разкриване на нови пазарни ниши във важни за обществото сектори на икономиката. За модерната икономика на знанието трябва ИТ + знание + иновации + предприемчивост и най-големи възможности име на границата между две индустрии (например ИТ и здравеопазване или ИТ и архитектура).

Comments (5)

5 Responses to “Хакатон за архитекти, програмисти и гейминг–18-20 октомври 2013”

  1. В академията ли ще е събитието?
    И ще има ли някакви обучителни лекцийки преди да почне писането на код?

  2. nakov says:

    Събитието няма да е в Академията. Не се връзва достатъчно добре с корпоративните цели на Телерик. Вероятно ще е в Betahaus или в някой университет / училище, не знам.

    Ще има някакви лекции за концепцията, като част от Sofia Design Week: http://edno.bg/en/sofia-design-week-2013/the-festival

  3. Антон says:

    Хакатона ще е в Студио проjектиране в УАСГ на бул. Христо Смирненски 1, София и е част от предварителната програма на Sofia Architecture Week 2013. Пуснахме по-подробно инфо за наградите и членовете на журито и менторския екип на уебсайта и на фейсбукгрупата: https://www.facebook.com/groups/588158131243485/

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT