Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Програмиране на мозъчни вълни (brainwave entrainment) – 13 септември @ НЛП клуб

Семинар "Програмиране на мозъчни вълни" @ НЛП клуб БългарияЗа феновете на НЛП и личностно развитие и за всички, които се интересуват как работи човешкия мозък, какво са изменените състояния на съзнанието и как да ги използваме за да постигаме повече и да живеем по-пълноценно и по-щастливо, организираме семинар на тема “Програмиране на мозъчни вълни” (brainwave entrainment) с Любомир Розенщайн на 13 септември 2012 г. от 18:00 часа в Софтуерната академия (зала Ентерпрайс).

Какво са мозъчните вълни?

Човешкият мозък вибрира непрестанно и генерира мозъчни вълни с различни честоти. Когато честоти в определени диапазони преобладават (например алфа честотите), това се свързва с определени състояния на съзнанието:

  • beta честоти (13-30 Hz) – състояние на будност (нормалното в ежедневието)
  • alpha честоти (8-13 Hz) – състояние на медитация (лек транс), подходящо за учене
  • theta честоти (4-8 Hz) – състояние на дълбока медитация (дълбок транс)
  • delta честоти (0.5-4 Hz) – състояние на дълбок сън (сън без сънища)

Някои изменени състояния на съзнанието (например алфа и тета нивото, известни още като лек и дълбок транс) са изключително полезни за човека и помагат на организма да се самовъзстанвява емоционално и физически, да се освобождава от стреса, да решава емоционални проблеми, да си почива, да учи и помни много по-бързо и ефективно, да се мотивира, да променя убежденията си и изобщо да прави дълбоки вътрешни промени, както и да преживява различни трансови феномени като възрастова регресия (връщане в дълбоко забравени спомени), да се освобождава от напрежение, да подобрява здравето си и да си почива ефективно.

Въздействие върху мозъчните вълни с аудио програми (brainwave entrainment)

Съществуват безбройни методи за навлизане в транс и в медитативни (трансови) състояния като подлагане на хипноза, медитация, релаксация, йога-ниндра, водена медитация, метод Силва и други, а компютърно-модифицираните аудио програми (brainwave entrainment продукции) помагат за този процес и затова са обект на дългогодишни изследвания.

Съществуват редица научно-обосновани методи за компютърна обработка на аудио с цел промяна на преобладаващите честоти на мозъчните вълни у слушателя, като monaural beats, binaural beats и isochronic tones. Именно с тях ще се запознаем на семинара за brainwave entrainment и ще си поиграем да направим собствени аудио-програми за релаксация, медитация и въвеждане в различни изменени състояния на съзнанието.

Регистрация за семинара по мозъчни вълни

За безплатна регистрация за семинара “Програмиране на мозъчни вълни” на 13 септември 2012 г. с Любомир Розенщайн, радио ChangeWire и НЛП Клуб България използвайте Facebook събитието “Програмиране на мозъчни вълни”.

Comments (4)

4 Responses to “Програмиране на мозъчни вълни (brainwave entrainment) – 13 септември @ НЛП клуб”

  1. just says:

    Ако имаш воля, може да променяш съзнанието си сам. Няма смисъл да се ходи с патерици, когато човек може да го прави и без тях.

    Внимавай каква всъщност brainwave entertainment продукция ще ти демонстрират – да не е скрита някаква реклама в нея ;). Не виждам как ще устоиш на ефектите и дори как ще разбереш какво всъщност е пълното въздействие на такъв тип компютърни аудио програми.

    Предполагам и сам си се сетил вече за това 🙂

  2. Uchenichka says:

    интересно 🙂

  3. Uchenichka says:

    интересно и полезно 🙂

  4. Ani says:

    Намерете си в интернет “Методът Силва” for free!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT