Menu

Nakov.com logo

Thoughts on Software Engineering

Безплатни уроци по изграждане на настолни приложения със C# и WPF – училищна академия

C# и WPF безплатни уроциУчилищната софтуерна академия кани ученици, учители и студенти с интерес към програмирането и практическата разработка на софтуер на безплатно тридневно обучение по разработка на настолни приложения с езика C# и технологията за изграждане на графичен потребителски интерфейс WPF (Windows Presentation Foundation) и подготовка за ИТ теста от Националната ИТ олимпиада (НОИТ) на 22-24 февруари 2012 г. в София.

По традиция безплатните уроци се провеждат в София по три дни всеки месец, целодневно и включват теоретично представяне на изучаваните технологии и практическа работа в компютърните зали на софтуерната академия. Този път темата е разработката на desktop (настолни) приложения с езика за програмиране C#, технологията WPF за изграждане на графичен потребителски интерфейс (GUI) базиран на XAML презентация и използване на бази данни.

Кога и къде ще се проведат C# и WPF уроците?

Безплатните уроци по програмиране на C#, XAML, WPF и разработка на настолни приложения с графичен потребителски интерфейс за Windows с бази данни ще се проведат в София в голямата учебна зала на софтуерната академия (бул. Александър Малинов 31, сватбен мол, етаж 2) в периода 22-24 февруари 2012 г. Обученията са безплатни, но всички евентуални разходи по пътуване и настаняване са за сметка на участниците. За участниците, които не са от София, са осигурени нощувки на преференциални цени в Парк-хотел Москва.

Кой може да участва?

По идея уроците в училищната софтуерна академия са предназначени за ученици и учители от средните училища, но тъй като учебната зала на софтуерната академия е огромна (има 250 седящи места), може да участват всички, които имат желание и интерес към практическото C# програмиране и разработка на desktop приложения.

C# и WPF – учебна програма

Учебната програма на C# и WPF уроците е продължение на уроците по основи на програмирането със C# и бази данни:

  1. Подготовка за теста на НОИТ
  2. Преглед на XAML и WPF технологиите за изграждане на rich GUI приложения в Windows 7 / 8
  3. Контейнери на елементи в WPF – прозорци, панели, табове, изграждане на layout
  4. Основни контроли в WPF – текст, бутони, линкове, менюта, toolbars, sliders, user controls
  5. Разработка на десктоп приложения с WPF – текст, 2D графика, 3D графика
  6. Стилове и шаблони във WPF
  7. Концепции от WPF: dependency properties, attached properties, logical tree
  8. Data Binding в WPF – връзване на контролите с източници на данни, Data Contexts, валидация, конвертори, релативни и статични източници
  9. Работа с WPF и бази данни – показване и редактиране на данни от SQL Server чрез Entity Framework и data binding, paging, master-details навигация

Регистрация за уроците по C#, WPF и бази данни

За участие в безплатните C#, XAML и WPF уроци трябва да се регистрирате на сайта на ученическата академия по разработка на софтуер: https://softuni.bg.

Comments (2)

2 Responses to “Безплатни уроци по изграждане на настолни приложения със C# и WPF – училищна академия”

  1. Господин Наков, обучението целодневно ли ще бъде? Ще има ли видео след това от сесиите?

  2. nakov says:

    Обучението е 3 дни целодневно, от 10:00 до 18:00 часа. Ще запишем видео.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

LEAVE A COMMENT